Lejrskoler
Tag på lejrskole i Kolding, hvor der er et bredt udvalg af spændende attraktioner indenfor historie, kunst og kultur/design for fremtidens unge.
Et lejrskoleophold på Danhostel Kolding inkluderer
- Overnatning på flersengsværelser m/ eget bad og toilet
- Aftensmadsbuffet m/ isvand, stor lækker morgenmadsbuffet og smør-selv-madpakke fra morgenbuffet.
- Fri adgang til Slotssøbadet
Pris kr. 370,- pr. pers. pr. døgn
Merpris ved enkelt- eller 2-sengsværelser.
Linnedpakke m/ håndklæde kan lejes for 80,- pr. pers. – 65,- hvis hele gruppen ønsker at leje.
Ved særlige ønsker som kage, fødselsdagsboller, aften-snack eller andet, kan vi naturligvis være behjælpelige med dette.
Der er altid frisk kaffe på kanden til lærerne.
OBS! Ovenstående priser gælder kun lejrskoleklasser fra 0. til 10. klasse.
Forslag til aktiviteter på jeres lejrskoletur
Sjovt og socialt
Gå i dybden med fælleshygge og uhyggelige historier. I slyngelstuen under vandrerhjemmet finder I plankeborde og bænke og spændende spil. I lokalet ved siden af, kan der dystes i bordfodbold eller planlæggelse af skattejagt, som I kan udøve i den lille skov og de mange trapper lige ved siden af vandrerhjemmet.
Dansk og historie
Koldinghus – Jyllands sidste kongeslot – har gennem sin mere end 700-årige eksistens spillet en væsentlig rolle i Danmarks historien med storhed og fald. Oprindeligt blev Koldinghus bygget som et værn mod hertugdømmerne i syd, men gennem årene ændrede Koldinghus sig fra at være soldaternes hjemsted til at være det foretrukne opholdssted for konger og dronninger. Her er en fangekælder med en spøgelseshistorie og detektivopgave for de snu.
Skamligsbanken er blevet et mindested efter at Danmark i 1864 tabte krigen mod Tyskland. I dag er Skamlingsbanken ikke blot et smukt udsigtspunkt og yndet udflugtsmål. Her er rejst mindesmærker over betydelige personer og begivenheder i den sønderjyske sag – det sidste efter genforeningen i 1920, hvor den nuværende grænse blev fastlagt.
Christiansfeld er Danmarks eneste UNESCO-by. Kong Christian VII gav i 1771 tilladelse til, at brødremenigheden måtte opføre en by i Danmark. Det var medlemmer af Brødremenigheden fra byen Herrnhut, som rejste til Danmark for at begynde en menighed her, og det er deres gode håndværk som stadig ses i mange bygninger. Christiansfeld Centeret er formidlingscenter for verdensarven og et godt sted at begynde besøget i Christiansfeld. Historien bag byen er stadig levende og charmerende og et enestående eksempel på en arkitektur, der illustrerer et bestemt trin i menneskets historie.
Kunst, kultur og design
Trapholt – Her kan I gå på opdagelse i kunsten sammen med Detektiv Fjumre. Med falsk overskæg og forstørrelsesglas. Trapholts tankevækkende faste og skiftende udstillinger er med til at sætte vores tid og kultur i perspektiv. Dansk design når det er bedst med bl.a Arne Jacobsen, Wegner og Piet Hein.
Krop og bevægelse
Kolding Legepark er gratis, her kan du gynge op til himlen, rutsje så det kilder i maven, sejle en tur på søen og spille minigolf, prøve moon-cars og klatre.
Slotssøbadet ligger 10 min gang fra vandrerhjemmet, her kan du prøve Danmarks første indendørs SPRAYPARK med et væld af vand og leg, vandrutsjebane og legebassiner hvor man kan svømme mod strømmen. Gratis adgang for overnattende gæster på Danhostel Kolding.
Marielundskoven ligger tæt på byen. Her er forskellige ruter, distancer og sværhedsgrader til både cykle- og vandreture. Lej cykler og tag en tur på den nedlagte jernbane langs Troldhedestien eller sejl i kano på Kolding Å.
Øvrige populære udflugtsmål
Geografisk Have
Kolding Miniby
Harteværket
Jump’IT